Колко ще ни струва лятната почивка на българското Черноморие през този

...
Колко ще ни струва лятната почивка на българското Черноморие през този
Коментари Харесай

Колко ще ни струва почивката това лято

Колко ще ни коства лятната отмора на българското Черноморие през този сезон? Хотелиери и туроператори по морето твърдят, че няма да има фрапантно нарастване на цените, макар растежа на междинната работна заплата и инфлацията.

От сектора плануват, че в случай че има завишение на цените на пакетите, то няма да надвишава 10%. Леглото в четиризвезден хотел ще коства от 80 до 120 лв. на вечер.

„ Няма повдигане на цените на почивките на този стадий, има тъкмо противоположното сега. До началото на сезона има отстъпки за ранни записвания, които могат да доближат до 30%. Ние сме оповестили нашите цените година по-рано. Няма уважаващ себе си хотелиер, който да стартира да подвига цените тъкмо в този момент. Точно противоположното, в случай че има ранни записвания туристите заплащат тези резервации и хотелиерите могат да работят с тези пари вместо да употребяват кредитен запас ", съобщи хотелиерът Янчо Парушев.
 istock istock
„ Увеличението на минималната работна заплата несъмнено ще се отрази в някаква степен на туристическите предприятия, изключително във връзка с летния туризъм. Основният разход са сезонните служащи. Но никога не можем да приказваме за фрапантно нарастване. Колегите споделят, че в границите на 5 - 10% ще се оскъпи както хотелското настаняване, по този начин и почивката на този стадий ", добави Христина Славова от Бургаската районна туристическа Камара.

В същото време обаче се разяснява, че ще има завишение на цените на чадърите и шезлонгите на плажа, поради нарастването на концесионните такси от страна на страната.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР